Fekete rózsa
2008.09.09. 09:34
Fekete rózsa
Fekete rózsa
Tészta hozzávalói:
60 dkg liszt,
10 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csg sütőpor,
pici pezsgő,
2 dl tej.
A tészta hozzávalói összedolgozzuk, majd 6 részre osztjuk. Ebből 2 lapot külön-külön megsütünk.
A négy lapot kinyújtjuk és a következő masszát kenjük rá.
Massza hozzávalói:
20 dkg darált mák,
20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
2 dl tej,
1 csg sütőpor.
Ha a masszát rákentük a lapokra, feltekerjük és megsütjük.
Krém hozzávalói:
1 liter tej,
3 vanília puding,
25 dkg rama,
25 dkg porcukor.
A tejet a pudingporral sűrűre főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, akkor a kettőt összekeverjük. Az első lapra rákenjük a krém felét, azután rátesszük a mákos tésztát, rákenjük a másik fele krémet és a másik lapot is rátesszük.
Tetejére csokimázt, vagy porcukrot hintünk.
|