Krémes
2006.10.22. 12:05
Krémes
Krémes
Típusa: Sütemények
Hozzávalók: Fél kg leveles rétestészta (vagy hájas tészta), 6 tojás, 6 dl tej, 12 dkg liszt, 24 dkg porcukor, vanília vagy vaníliás cukor.
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, két lapban megsütjük, az egyik lapot kockákra vágjuk. A tojások fehérjét a cukor felével habbá verjük. A tojássárgájákat a liszttel, a maradék cukorral és egy deci hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet a vaníliával felforraljuk, majd belekeverjük a tojássárgájákat, és ? folyamatos keverés mellett - felfőzzük. Hozzákeverjük a habot. A krémet még melegen az egészben hagyott tésztalapra terítjük, tetejére rakjuk a másik lap kockáit, porcukorral megszórjuk, és vizes késsel felszeleteljük a süteményt.
|
|