Diós-kávékrémes ostyatorta
2008.09.09. 10:16
Diós-kávékrémes ostyatorta
Diós kávékrémes ostyatorta

Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 csg ostyatortalap (készen kapható)
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verjük, majd tovább verve apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és a diót meg a morzsát, laza mozdulatokkal beleforgatjuk.
Közepes tepsit (35X45 cm) kibélelünk ostyalappal, ezt bevonjuk a diós masszával. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, majd megvárjuk míg kihűl.
Krém hozzávalói:
25 dkg rama
25 dkg porcukor
2 tojás sárgája
3 evőkanál erős feketekávé
1 evőkanál darált kávé (lehet nescaffe is)
Tetejére : maroknyi pirított, durvára vágott dió
Krém elkészítése:
A krémhez a puha margarint jól kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával gazdagítjuk. Kétféle kávával ízesítjük, majd a tészta tetejére kenjük.
Tetejére durvára vágott, pirított diót hintünk és dermedni hagyjuk.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
|