Feketeerdő torta
2008.09.09. 09:52
Feketeerdő torta
Fekete erdő torta:
Tortalap hozzá valók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkás kanál sütőpor
5 evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál kakaó
3 dkg olvasztott vaj
Tortalap elkészítése:
A tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütő porral összekeverjük. A két féle tojásos masszát összeforgatjuk. A tojás fehérjét a maradék cukorral felverjük. 20-25 cm átmérőjű tortaformába töltjük.
Töltelék hozzávalók:
˝ tejszín (ajánlott: „Hullala”)
1 üveg magozott meggybefőtt (min. fél liter meggy lé, ha nem elég, vízzel pótoljuk)
2 csomag vaníliás puding por
Porcukor (ízlés szerint)
Csoki reszelék
Fahéj
Habfix
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk porcukorral és fahéjjal. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük és kihűlésig keverjük. A tejszínhabot jól felverjük és ízlés szerint porcukorral ízesítjük. Az alsó tortalapra rákenjük a fél adag pudingot, majd erre a tejszín Ľ részét. Erre rakjuk a meggybefőtt felét. Majd a középső tortalapot. Ismét puding, tejszín és meggybefőtt következik. A tetejét és az oldalát bekenjük tejszínnel, majd a maradék tejszínnel díszítjük, csoki reszelékkel megszórjuk.
|