Diós habos
2006.10.22. 14:07
Diós habos
Diós-habos sütemény  (Gizitől - Győrből!)
Tészta:4 db tojássárgája, 2o dkg porcukor, 10 evőkanál víz- ezeket jól kikeverem, beleszórok 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és a tojások felvert habját.
Előmelegített sütőben 200 fokon 28 percig sütöttem 30 x 22 cm-es tepsiben, melyet sütőpapírral kibéleltem.
Krém: 3 db tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2,5 dl tej sűrűre főzöm. 15 dkg porcukrot 1 db rámával és 2 cs. vaníliás cukorral habosra keverem és ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 cs. tejszínhab pótló port 3 dl tejjel keményre felverem és rákenem a krémre. A tetejére csokit reszelek. (ha előzőleg a mélyhűtőbe teszed pl. a sportszeletet, akkor könnyen lehet reszelni!) Én csoki darával szórtam meg.
|